Amazon Quiz Answers Today 16th July 2022: Win Exciting Rewards

Amazon India presents Amazon Quiz by giving simple Amazon Quiz Answers Today 16th July 2022 you are getting a chance to win Amazing Prizes. We are going to provide Today’s Amazon Quiz Answer and this contest is based on a few questions. Quiz Zone shares Amazon daily quiz answers so that you can win amazing prizes. So play Amazon Daily Quiz by seeing the Amazon quiz today answer.

Amazon Quiz Answers Today are here to increase your chances of winning cool prizes from Amazon India. In Today’s Amazon Quiz Contest you can win exciting rewards.

Play Amazon Quiz Contest and get answers here if you are free at home then you can utilize your time by playing such apps quizzes and win exciting prizes and gifts from them after winning. Make sure after playing the game that if your name is shortlisted in the Amazon Quiz Winner list then only you will get the chance to take away your prices.

Amazon Quiz Answers Today 16th July 2022

Q1: Which country’s parliament elected Dimitar Kovacevski as the new prime minister in January 2022?
Ans: North Macedonia

Q2: UAE’s Ahmed Naser Al-Raisi recently got elected as the president of which international organization?
Ans: Interpol

Q3: The red umbrella is a symbol for which group of people’s rights around the world?
Ans: Sex workers

Q4: Apart from the Chicago Bulls, this legendary basketball player also played for which NBA franchise?
Ans: Washington wizards

Q5: This is the super saiyan form of which ‘Dragon Ball Z’ character?
Ans: Goku

Amazon Quiz Answers Today 15th July 2022

Q1: Which city opened the iconic ‘Infinity Bridge’, signifying its unlimited ambition
Ans: Dubai

Q2: Merriam Webster chose what word as ‘word of the year for 2021’?
Ans: Vaccine

Q3: Which country recently conferred the Order of the Druk Gyalpo, its highest civilian honor, on Prime Minister Narendra Modi
Ans: Bhutan

Q4: These animated characters belong to which film series
Ans: Decipable me

Q5: Elixir, an ali51en enthusiast and YouTuber went viral for using this character’s iconic run to raid which military base

Ans: Area 

Amazon Quiz Answers Today 14th July 2022

Q1: Which of these is a name is given to the Border Security Force’s increased surveillance along the Pakistan border in Rajasthan?
Ans: Sard hawa

Q2: Petr Fiala has been sworn in as the new Prime Minister of which country?
Ans: Czech Republic

Q3: The Konyaks are among the largest tribes in which state?
Ans: Nagaland

Q4: Who among these is an Arjuna award winner in this sport, who was part of an Asian Games bronze medal winning side?
Ans: Jimmy George

Q5: This is a famous character from which movie franchise?
Ans: Pirate’s of carabian

Amazon Quiz Answers Today 13th July 2022

Q1: Which institution has launched “Saa₹thi” – a mobile app for investor education

Ans: Sebi

Q2: In January 2021, which Asian country launched its first-ever National Security Policy?

Ans: Pakistan

Q3: In which state did Prime Minister Narendra Modi inaugurate the Saryu Canal National Project?

Ans: Uttarpradesh

Q4: Name this animal which exhibits a rare characteristic among mammal

Ans: Ethicdna

Q5: In the NBA each quarter of this game is of how many minutes?

Ans: 12 minutes

Amazon Quiz Answers Today 11th July 2022

Q1: Who won the 2021 Puskas Award for his audacious ‘Rabona’ goal?
Ans: Erik Lamela

Q2: Recently removed, which sculpture stood at the University of Hong Kong memorializing the victims of Beijing’s Tiananmen Square?
Ans: Pillar of shame

Q3: Which country became the first country to transition to a 4.5-day work week?
Ans: UAE

Q4: Which catfish lives in the abandoned cooling ponds of the exclusion zone of this famous nuclear reactor?
Ans: Wels catfish

Q5: This famous band was formed in which country?
Ans: Uk

Amazon Quiz Answers Today 10th July 2022

Q1: Which country is the world’s largest producer of opium, according to the United Nations Office on Drugs and Crime?

Ans: Afghanistan

Q2: Alexia Putellas, who won the 2021 Best FIFA Women’s Player award, belongs to which country

Ans: Spain

Q3: Mount Semeru volcano recently erupted in which country

Ans: Indonesia

Q4: Which politician from Mongolia is alleged to have slapped this man

Ans: Peljidiin Genden

Q5: In which national park of India is the last of this species in Asia found in the wild?

Ans: Gir forest

TODAY AMAZON QUIZ ANSWERS DETAILS


Today Amazon Quiz Answers Time – 12 AM to 11:59 PM
Winners List Will Be Declared On – 31 July 2022

Amazon Quiz Answers today
Amazon Quiz Answers Today

Amazon Today’s Quiz Contest Terms:

  1. This Contest will commence on 1st July From 12:00:00 A.M. till 24 hours
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign in to or sign-up from an account on Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed in to Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled to a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and a total of 1 participant will be selected as the winner by a random draw of lots.

Play More Amazon Quiz Answers

Amazon HP Victus Quiz: Answer the questions to win exciting prizes

Q1: Which of the following features make HP Victus the best gaming laptop?
Ans: All of the above

Q2: HP Victus is available with NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB Graphics.
Ans: True

Q3: Which of the following features make the HP Victus display unique?
Ans: All of the above

Q4: Which of the following make HP Victus thermals better than the others?
Ans: All of the above

Q5: Which of the following features are unique to HP Victus?
Ans: All of the above 

Amazon Livpure Bolt Plus buds Quiz: Answer the questions to win exciting prizes

Q1:  How much water does Livpure Bolt+Copper RO save in a year?
Ans: 20,000 litres

Q2: The purification capacity of the Livpure Bolt + Copper RO is up to ____ liters/ hour. Fill in the blanks
Ans: 15

Q3: The Livpure Bolt + Copper RO is suitable for which of these water sources?
Ans: All of these

Q4: Which of these features are available in the Livpure Bolt + Copper RO?
Ans: All of these

Q5: Who is the Brand Ambassador of Livpure?
Ans: Sachin Tendulkar

Amazon Aquaguard Ritz Quiz: Answer the questions to win exciting prizes

Q1: The all new Aquaguard Ritz water Purifier is corrosion free, tough & durable. What are the other features of this fully loaded water purifier?
Ans: All of the above

Q2: This water purifier comes with the double goodness of Patented Active Copper Technology with Zinc Booster
Ans: Yes

Q3: Aquaguard Ritz Water purifier comes with the smart App to make the product service easy. It enables the below benefits:
Ans: All of the above

Q4: What are the benefits of Aquaguard Ritz water purifier with Patented Active Copper & Zinc Booster technology?
Ans: All of the above

Q5: The Taste Adjuster allows to adjust water taste as per the source, to always provide sweet-tasting water. Which of the below water sources is this water purifier compatible with?
Ans: Multiple Sources (0 to 2000 TDS)

Amazon Redmi K50 5G Quiz Contest: Answer the questions to win Exciting Prizes

Q1. What year was the Redmi K Series Introduced In India?
Ans: 2019

Q2: How does the Redmi K50i help you Live Extreme?
Ans: All of the above

Q3: What was Redmi’s First Smartphone in India?
Ans: Redmi Note 4G

Q4: Xiaomi is the No. 1 Smartphone brand!
Ans: True

Q5: What are the series Redmi has in India?
Ans: All of the above

Amazon Mivi DuoPods A350 Quiz Contest: Answer the questions to win Exciting Prizes

Q1. Mivi headphones are designed and manufactured in ____.
Ans: India

Q2: Mivi DuoPods A350 offers up to __ hours of combined playback time.
Ans: 50

Q3: Mivi DuoPods A350 comes with a 500 mAh battery which gives you days of play in one charge.
Ans: True

Q4: What are the top features of Mivi DuoPods A350?
Ans: All of the above

Q5: The Quick Charging feature on Mivi DuoPods A350 offers 10 hours of battery life with just 10 minutes of charging.
Ans: True

Amazon Pay With Alexa Quiz Contest: Answer the questions to win Exciting Prizes

Q1: OnePlus Nord 2T 5G is equipped with the _____MP Sony IMX766 flagship sensor 
Ans: 50

Q2: ______ mode on the Nord 2T helps it take spectacular low-light images
Ans: Nightscape

Q3: How many OnePlus Nord smartphones have been launched in India before the Nord 2T?
Ans: 5

Q4: Which fast-charging technology does the OnePlus Nord 2T 5G use?
Ans: 80W SUPERVOOC

Q5: The Sony IMX766 sensor on the Nord 2T helps it take stunning videos with OIS. What is OIS?
Ans: Optical Image Stabilization

Amazon Pay With Alexa Quiz Contest: Answer the questions to win Exciting Prizes

Q1: How can you interact with Alexa on your Amazon shopping app?
Ans: Both Option 1 & 2

Q2: You can recharge your mobile by just asking “Alexa, recharge my mobile”.
Ans: TRUE

Q3: What are the benefits of paying bills via Alexa?
Ans: All of the above

Q4: Alexa can help you find offers on your bill payments.
Ans: True

Q5: Tap mic icon & ask, “Alexa, what bills you can pay?” And choose the right Alexa response from below
Ans: Mobile, electricity, broadband, DTH, landline, and gas bill

Amazon Father’s Day Quiz Contest: Answer the questions to win Exciting Prizes

Q1: On which day would Father’s Day be celebrated in 2022? 
Ans: 19th June

Q2: Which of these categories of items can you look for gifting on Amazon on Father’s Day?
Ans: All of the above

Q3: Father’s Day store on Amazon helps you order gifts, both from under a budget and from top brands
Ans: True

Q4: Father’s Day gifting choices are available on Amazon only during a few days leading to and after Father’s Day
Ans: False

Q5: If your father is into hobbies, especially games, which of these gifts can you choose from on Amazon?
Ans: All of these

Amazon Pay Movies Marvel Quiz Contest: Answer the questions to win Upto Rs 125

Q1: In 2008, which of these Marvel Cinematic Universe movies was released with Robert Downey Jnr playing the title role
Ans: Iron Man

Q2: Which character is the main villain in Avengers: Infinity War and Avengers: Endgame?
Ans: Thanos

Q3: Which of these is the name of a Marvel Cinematic Universe movie that sees Captain America and Iron Man fight each other?
Ans: Captain America: Civil War

Q4: Before being trained in the mystic arts, what was the profession of Doctor Stephen Strange?
Ans: Surgeon

Q5: Which character played by Elizabeth Olsen, is one of the main characters in ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’?
Ans: Scarlet Witch

Amazon OnePlus Nord CE 2 Lite 5G Quiz Contest: Answer the questions to win OnePlus Nord CE 2 Lite 5G

Q1- The Nord CE 2 Lite has a __ AI Triple Camera setup
Ans- 64MP

Q2- What is the battery capacity of the Nord CE 2 Lite?
Ans- 5000 mAh

Q3- What is the signature color of the OnePlus Nord CE 2 Lite 5G?
Ans- Blue Tide

Q4- The feature that allows the Nord CE 2 Lite to shoot crisp images at night is
Ans- Nightscape

Q5- What is the launch date for the next OnePlus Nord smartphone?
Ans- April 28

How To Get/Claim:

How To Play Amazon Quiz Contest?

1. Download Amazon App

2. Open App

3. Scroll Down And Click On Quiz Banner

4. Click On Play Now

5. Give the Above Answers And Play Quiz

6. And Chance To Win Exciting Prizes

HOW TO PLAY AMAZON TODAY QUIZ?

Method 1:- As this is an App-based quiz, which means you will have to download the Amazon app from Play Store or App Store if you want to participate in the quiz.

We Know this is an App-based quiz so first, you need to download the Amazon app from Play Store or App Store if you want to be a part of the Amazon Quiz then simply by clicking you can participate in the quiz.

Method 2:- After that, you simply need to log in to your Amazon account.

Method 3:- Next step is you have to scroll down to the Amazon Daily Quiz banner. If you cannot find the quiz, then in the search box type “Quiz” there you find a banner go to “FunZone” and you will find the quiz.

Method 4:- Once you tap on “FunZone”– (Win prizes every day) you will get to see many Amazon Quiz Games, Spin and Win games, and Amazon Pay Games (Play and earn rewards). This is the place where you can get the chance to win exciting rewards after answering Amazon Quiz Questions.

Method 5:- As the declaration of Amazon Quiz Winner winning result takes a long time, we all know Amazon is worldwide company people from all over the world use amazon so it takes time. I suggest you play it daily so that you can win something from it. Also, be updated with our Latest Amazon Quiz Answers.

TERMS & CONDITIONS

  • This Contest commences Daily from 08:00 a.m. (IST) to 12:00 p.m. (IST) (“Contest Period”) if you want to play & win exciting rewards then you need to participate in this Contest.
  • To participate in this Contest, you need to just sign in or sign-up from an account on the Amazon India App.
  • After Login or Signup in Amazon India App, after that, you can participate and win by answering 5 (Five) Questions.
  • If you answer all 5 questions correctly, you will qualify for the next stage for winning the prize by lucky draw. Here the good part of the game is Each winner will be eligible for winning one Prize.
  • If you win, Amazon people will contact you. You don’t need to worry about whatever you win, Amazon people will call you and courier the prize.

What is Amazon Quiz?

The amazon quiz is a simple game with some very simple rules and a GK platform where you get to know more about ancient and modern times. All you need to do is just answer the five questions asked in this quiz and wait for the draw. If you are lucky, enough you will get yourself a brand new product free of cost.

Amazon Quiz Answers today
Amazon Quiz Answers Today

 

How are Amazon quiz winners selected?

The first thing that you should keep in mind is that you need to get all the 5-10 answers because with all the correct answers participants might be declared the winner. The more you answer the questions correctly the more your chances of winning.

Now if there are a lot of people with correct answers according to amazon.in there will be a lucky draw. The concept of that lucky draw is to select one winner, 1 lucky winner will be selected for the current day quiz. These lucky winners will be handed the prize of the day.

What is Amazon Quiz Time?

Most people do not know about the accurate timing of the quiz and more information about it. The quiz takes place twice a day one at 8:00 am and the other one at 12:00 pm. This is quite perfect timing, to participate and win some great amazing prizes.

You are in the right place if you are someone who wants to participate in the quiz and get your hands on some cool prizes. As I noticed the amazon quiz has become a trending topic in India nowadays.

Leave a Comment